We prepared these delicious seeded buns and then made some sandwiches... They were yummy!
Below, the photos of the class you will find the recipe (in English and in Spanish).
¡El viernes pasado aprendimos a hacer pan!
Preparamos estos deliciosos bollitos con semillas y luego hicimos unos sandwiches... ¡Estaban riquísimos!
Compartimos algunas fotos de la clase con ustedes y luego la receta (en inglés y en español)
Ingredients
·
¾ cup warm milk
·
3 tablespoons
water
·
1 egg
·
2 tablespoons
butter
·
3 tablespoons
sugar
·
1½ teaspoon salt
·
3¼ cups bread flour
·
3 teaspoons instant or bread machine yeast
Egg Wash
·
1 egg + 1 teaspoon water.
Instructions
Place ingredients in order listed into a bowl.
When cycle is complete and dough has risen almost to top of the pan, Divide dough into two parts then each of those
halves into 4 pieces making a total of 8. Then, STEP AWAY! Let the dough relax
for about 10 minutes and life will be easier.
Using your hands, roll and make balls. It doesn’t have to be perfect. Place about 2 inches apart in a large pan or on
a greased cookie sheet. Cover with
towel.
Let rise in warm place till double. Preheat oven to 400 degrees. Brush
each roll with egg wash. If desired, sprinkle buns with sesame seeds or poppy
seeds.
Bake in preheated oven for 10-12 minutes until golden. Cool on wire
rack. When cool, split with a serrated knife to make sandwich buns.
Pancitos con semillas
75 gramos de manteca derretida
50 gramos de azucar
media cucharadita de sal
3/4 harina 0000
50 gramos de levadura virgen
1 clara de huevo, semillas de sesamo y amapola.
Hacer una esponja con la levadura y un poco de harina. Dejar levar 10 min. Luego incorporar la harina, el azúcar ,la sal, la manteca e ir agregando leche tibia hasta lograr una masa lisa y blanda, que no se pegotee.
Dejar descansar hasta duplicar el tamaño. Armar bollitos y colocarlos en una placa con un poco de Rocio Vegetal. Cubrir con un repasador y dejar descansar hasta duplicar el tamaño. Pintar los bollitos con clara de huevo batida y un poquito de agua. Esparcir semillas de sésamo y amapola. LLevar a horno fuerte por 10 minutos.
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